Pecsenyekacsamáj pástétom

Nagypénteki sütés-főzést megelőző napokban sokat gondolkodtam mit kellene sütni is meg főzni is. Miután adott, hogy nagypénteken húsmentesen eszünk (cirka ez az egyetlen ilyen dolog, amit betartunk, nam eg a nagyszombati SONKAAA 😍), így a mai menü körözött reggelire, rántott hal spenótos krumplival, vacsira meg a maradék körözött. Anyám isteni finom körözöttet csinál. Csak simán túró, tejföl, fokhagyma, só,bors, pirospaprika, cayenne bors, snidling, lilahagyma és egy kis őrölt római kömény (ha valamivel ki lehet kergetni a világból, az a köménymag, bármiylen formában😂).
A tervezés nem elég egy hosszú hétvégi főzéshez nálam. Hiába találom ki napokkal előtte, hogy mit szeretnék enni meg főzni, azt keresztül húzza: mit tudok vásárolni? Ez egy elég sarkalatos pontja mindig a tervezésnek. Így jártam most is, miután a csarnokban megláttam a pecsenyekacsamájat, aminek nem tudtam ellenállni, így egy fél kilócskát vettem belőle. Így készült egy kis pástétom belőle.
Gyors, egyszerű, könnyű 😎 mint minden, amit készítek 😜
Hozzávalók:
- fél kiló pecsenyekacsamáj (vagy liba, vagy pulyka)
- 2 db főtt tojás
- 2-3 szelet szalonna
- 3-4 fej kicsi hagyma (nagy is lehet😂)
- petrezselyem
- mustár
- vaj, kb 50g
- tejszín, kb fél deci
- kapribogyó két kanál, de leginkább ízlés szerint
- lekvár (én msot aldis gránátalmás-meggyes lekvárt használtam, irgalmatlan finom a pástétomban)

Szalonnát megpirítjuk kacsazsíron (vagy, amink van otthon). Utána a felkarikázott hagymát kicsit megdinszteljük, olyan jó szottyos legyen. Mehet bele a máj, kb 4 perc alatt ezt is megsütjük a hagymával együtt, közben hozzáadjuk a szalonnát is. Nem szabad túl sütni, mert keserű lesz. Lefedni, és megvárjuk amíg kihűl. 3-4 db májat kiszedünk, felkockázzuk, a többit ledaráljuk/összeturmixoljuk. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, belekeverjük a tejszínt, a lekvárt, a mustárt, a petrezselymet, a kapribogyót. összekeverjük, megkóstoljuk, és tádááám már kész is!


Éjszakára hűtőbe tesszük! Másnap friss kovászos kenyérrel tálaljuk! Ez egy baromi finom recept, melyet az évben bármikor készíthetünk!


Csókszi😘







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések